Перший конкурс малих форм театральних «Мала сцена»

Перший конкурс малих форм театральних «Мала сцена»

У гостинному  приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості Солом’янського району міста Києва 22 листопада відбувся перший дитячий  конкурс малих форм театральних «Мала сцена». Захід був організований Київською польської молодіжної асоціації «Молоді та креативні» та учасники ансамблю пісні й танцю «Поляни з Дніпра» та проходив за підтримки Консульства Республіки Польща в Україні.

Актори представили різноманітний та солідний репертуар. Усе театральне дійство було поділено на три акти. У кожному з яких брали участь актори різної вікової категорії. Святковий виступ тривав майже три години. За цей час шановні члени журі та глядачі змогли переглянути виступи у найрізноманітніших номінаціях, таких як: «Театр ляльок», «Театр одного актора», «Постановка легенди», «Народна казка».

Як і заведено в театрі прологом до виступу акторів була коротка історія виникнення першого театру та першого лялькового театру у Варшаві в 1990 році, яку глядачам розповіла керівник асоціації «Молоді та креативні» та вчитель польської суботньої школи Лариса Буланова.

 Сьогодні в залі був аншлаг. Оцінити виступ та підтримати починаючих акторів приїхали такі поважні гості як, президент Союзу Поляків в Україні Антон Стефанович, директор Польської суботньої школи Леся Ярмак.

Конкурс продемонстрував правдивість вислову, що для хороших акторів немає поганих ролей. Діти грали душею, щиро вживаючись в свої навіть найменші ролі. Котики та собачки, гуски та русалоньки, відважний Варс та милі серцю кожного поляка Лех, Чех та Рус – усім знайшлося місце на гостинній сцені ЦДЮТ. Ролі у постановках були відведені усім й  першокласникам, які тільки з вересня вивчають польську мову й студентам, які вже багато років цікавляться польською мовою та культурним театральним життям.

Епілогом цієї театральної вистави стало нагородження переможців та учасників конкурсу. Номінантам особисто вручив почесні дипломи пан Антон Стефанович. Усі учасники отримали солодкі презенти та почастунки, а більш старші підписку на журнал «Поляк Мали» та газету «Дженік Кійовскі».

Велика кількість учасників, їх старанність та творча енергія, чудова атмосфера конкурсу надихає на те, щоб Перший конкурс малих театральних форм обов’язково мав продовження. Ми сподіваємося, що він обов’язково стане щорічним.