Назустріч Євро 2012

 

            16 листопада 2011р. під гучні овації залу пройшов урочистий концерт до Дня Незалежності Польщі „Назустріч Євро 2012”. Глибоку пошану до мови та традицій країни - сусідки продемонстрували талановиті діти з різних колективів нашого центру: народний художній колектив вокальний ансамбль „Ластівка”, зразковий художній колектив ансамбль сучасного танцю „Шанс”, хор „Камертон” та музичний ансамбль „Анатра”. Історичний клуб „Самбатас”, шанувальники польської мови та культури „Молоді та креативні” перенесли глядачів в глибину віків,відтворивши легенду про білого орла, який досі є символом Польщі.

          Святкову атмосферу створював ансамбль пісні та танцю „Поляни з-над Дніпра”. Дівчата та хлопці в красивих народних костюмах чудово передали дух  шляхетного полонезу, запального краков’яку, гумористичних танців Любельських, аристократичної мазурки. Нікого не залишили байдужими патріотичні вірші у виконанні знавців польської мови та культури з гуртка „Молоді та креативні”.

          Високо оцінили майстерність наших колективів почесні гості з Польщі: пані Ханна Літвін – дружина надзвичайного повноважного посла Республіки Польща в Україні; пан консул – Якуб Висоцкі, пан Герард Пурушніцкі – радник посольства Польщі в Україні. Гості відмітили теплу дружню атмосферу залу і подякували господиням нашого Центрута організаторам цього концерту.