Ластівки співають взимку

 

          5 січня 2012 року гімназія  № 2 ім. професора ксьондза Тісхнера в м. Закопане (Польща)  радо вітала гостей з України – чарівних дівчат з  Центру дитячої та юнацької творчості Солом’янського району Києва.

         Зимову столицю Польщі та старовиннийКраківвирішили відвідати на зимових канікулах старша група народного художнього колективу вокального ансамблю „Ластівка” та вихованці гуртка „Польська мова та культура”.

         Кожен знає, що час на канікулах летить непомітно... Але всі, хто вирушив в подорож до країни-сусідки, отримали незабутні враження: від засніжених вершин Татр, де ми, долаючи власні страхи, освоювали гірські лижі, сноуборд, ковзани; від релаксу на карколомних з’їздах аквапарку та  заряду бадьорості в глибинах  термальних вод.

         Молоді представники країн-господарів ЄВРО-2012 зустрілися в сучасному навчальному закладі - гімназії №2. З дозволу директора гімназисти провели для школярів з України цікаву екскурсію по центру міста,  разом завітали до краєзнавчого музею і старовинного костьолу. Але найцікавішим було відвідування лекцій польської літератури, історії та математики в польській гімназії. Який разючий контраст!!! Гімназія має власну велику гімнастичну та тренажерну зали; простору та затишну світлицю, обладнану найсучаснішою технікою; „круті” комп’ютерні класи; навіть невеличкий магазин, де можна купити не тільки солодощі і напої, але й шкільне приладдя, яке забув вдома. Немає обов’язкової шкільної форми, уроки проходить у стилі невимушеного спілкування на задану тему. Учні сміливо висловлюють свої думки, навіть відмінні від учительських.

          Ми завітали в гості вчасно, напередодніпольського свята Трьох королів, де й познайомилися з польськими народними традиціями та подарували господарям прекрасний концерт. Наші дівчата - ластів’ята чудово співали народні та сучасні, новорічні та різдвяні пісні. Діти, що вчать польську мову в ліцеї „Престиж”, провели цікаву вікторину та натхненно читали вірші польських поетів.

          Молоді і креативні залишили в Закопаному та Кракові частинку своєї душі, а в Київ привезли чудові враження і справжню зиму.