ФОТОУРОК

Дистанційне навчання на період локдауну 20.03.2021-09.04.2021

Онлайн урок з використанням платформи VIBER.

 Гурток «БІСЕРОПЛЕТІННЯ» кер. Зінченко Т. О.

Сьогодні я пропоную вам зробити рослину, яка символізує весну і надає нам сонячний настрій - це мімоза.

Для роботи нам потрібно взяти дріт довжиною 50-80 см, жовтий і зелений бісер, ножиці і лінійка.

Для того, щоб мімоза вийшла красиво, потрібно бажання її зробити. Тож берем дріт, відрізаєм 50 см і на середину дроту нанизуємо 10 жовтих бісерин, робимо петельку і скручуємо 2-3 рази. Далі нанизуємо 15 бісерин, 5 відокремлюємо, а з 10 скручуєм ще петельку.
Теж саме повторюємо ще 3 рази з однієї сторони і 4 рази з іншої. Всього повинно вийти 9 петельок.

Тепер скручуємо кінці дроту разом І розподіляємо петельки.

Така невелика гілочка має вийти. Однієї маленької гілочки буде мало. Тому потрібно ще зробити ще 2 гілочки з більшою кількістю петельок. На одній гілочці 11 петельок, а на іншій 13.

 Сьогодні ми зробимо зелене листя мімози.

Для цього берем зелёний бісер і дріт довжиною 50-80 см. Квіточки мімози виконували петельним плетінням, а листя - голчатим плетінням. 

На середину дроту надіваєм 5 бісеринок, одну - залишаємо, а через 4 протягуємо дріт. Тепер на один кінець дроту набираєм знову 5 бісерин, одну лишаємо, через 4 бісерини протягуємо дріт, те саме робимо з іншого кінця дроту.
Тепер на обидва кінця дроту надіваєм 2 бісерини. Знову роз'єднуєм кінці дроту, і на кожен кінець надіваєм по 6 бісериин, одну лишаємо, через 5 протягуєм дріт. Знову з'єднуємо кінці дроту і надіваєм 2 бісерини.
Так само повторюємо ще раз 5 або 6, в кожному наступному ряді збільшуючи бісерини на 1. В 3 ряді нанизуємо по 7 бісерин, в 4 - по 8 і так далі.

При закінченні листочка на обидва кінчики дротау надіваєм 5 бісерин, а шосту затягуємо.

Таких листочків потрібно зробити ще 2, щоб мімоза виглядала красиво.

Бажаю успіхів в роботі.